ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΈτοιμη να λάβει νέο “πακέτο διάσωσης” η Air France – KLM

Έτοιμη να λάβει νέο “πακέτο διάσωσης” η Air France – KLM

Έτοιμη να λάβει νέα κρατική επιδότηση, ίσως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, η Air France – KLM, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο πριν τη λήξη του 2020, ο αεροπορικός κολοσσός έλαβε κρατική επιδότηση ύψους 2,1 δισ. ευρώ, καθώς η πανδημία του Covid φρέναρε οποιαδήποτε πρόθεση για αεροπορικά ταξίδια.

Όπως προκύπτει από το Bloomberg, οι συνομιλίες μεταξύ των μεγαλομετόχων της εταιρείας, της γαλλικής και ολλανδικής κυβέρνησης και της Κομισιόν είναι εν εξελίξει σχετικά με ένα νέο “πακέτο” διάσωσης, σύμφωνα με τον CFO της αεροπορικής Frederic Gagey.

«Είναι ζήτημα ημερών ή εβδομάδων, όχι μηνών», τόνισε ο Gagey σε τηλεδιάσκεψη όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα του πλάνου ανακεφαλαιοποίησης της αεροπορικής, ωστόσο καθησύχασε ότι «δεν είμαστε σε μια κατάσταση που είναι πολύ δύσκολη, έχουμε ακόμα χρόνο. Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη».

Όσον αφορά το μέλλον, η Air France – KLM σκοπεύει να αυξήσει την προσφερόμενη χωρητικότητα το καλοκαίρι του 2021, ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στο β’ και γ’ τρίμηνο του 2021 χάρη στους μαζικούς εμβολιασμούς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο