ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΑπελευθερώνονται οι πτήσεις προς την Ελλάδα, από 29 χώρες, στις 15 Ιουνίου. Απουσιάζουν ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία

Απελευθερώνονται οι πτήσεις προς την Ελλάδα, από 29 χώρες, στις 15 Ιουνίου. Απουσιάζουν ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία

Τη λίστα με τις χώρες που ανοίγουν για τον ελληνικό τουρισμό από τις 15 Ιουνίου ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού. Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι διεθνείς πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και την 1η Ιουλίου στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Τουρισμού, η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις χώρες αυτές θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος. Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Οπως φαίνεται και από τα παραπάνω από τις μεγάλες αγορές της Ελλάδας, η μόνη που θα κάνει έναρξη είναι η Γερμανία.

Αντίθετα, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, αλλά και οι ΗΠΑ παραμένουν εκτός, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ελεγχθεί η πανδημία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο