ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΓια δεύτερη φορά, η Aegean Airlines «χτυπά την πόρτα» της Croatia Airlines. Τα οφέλη από πιθανή εξαγορά

Για δεύτερη φορά, η Aegean Airlines «χτυπά την πόρτα» της Croatia Airlines. Τα οφέλη από πιθανή εξαγορά

Μετά το 2015, η Aegean Airlines «χτυπά την πόρτα» της Croatia Airlines. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η ελληνική αεροπορική εταιρεία κατέθεσε μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την Croatia Airlines.

Εκτός από την Αegean Αirlines, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον κατέθεσε η ισπανική Air Nostrum.

Η Aegean είχε ενδιαφερθεί για την κροατική εταιρεία και το 2015, ωστόσο ο διαγωνισμός δεν προχώρησε, λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στην Κροατία.

Η κροατική κυβέρνηση ελέγχει το 99% του αερομεταφορέα, ο οποίος διαθέτει στο στόλο του 12 αεροσκάφη, εκ των οποίων 4 Airbus 319, 2 Airbus A320 και 6 Q400, δηλαδή σχεδόν τον ίδιο τύπο αεροσκαφών με την Aegean Airlines.

Είναι μέλος της Star Alliance και τo 2018 διακίνησε 2,17 εκατ. επιβάτες, έχοντας έσοδα 229 εκατ. ευρώ και ζημιές 11 εκατ. ευρώ,  με το μερίδιο αγοράς της στην Κροατία να υπολογίζεται στο 25%.

Σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές, «εάν η Aegean Airlines εξαγοράσει την Croatia Airlines αποκτά μια δεύτερη «δεξαμενή» επιβατών, πέρα από την ελληνική.

Με παραδοχή ότι η Aegean έχει εξαντλήσει τα όποια περιθώρια στην εγχώρια αγορά, η επέκταση στο εξωτερικό ίσως απαιτεί εξαγορά μικρότερης εταιρείας σε μικρότερη χώρα».

H ανακοίνωση της Aegean Airlines

Η AEGEAN επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε στο στάδιο υποβολής ενδεικτικής, μη-δεσμευτικής, προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της Croatia Airlines, η οποία δεν συμπεριλαμβάνει δεσμεύσεις για την εταιρεία.

Οποιαδήποτε σημαντική απόφαση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή ή μη της AEGEAN στο επόμενο στάδιο θα παρθεί τους επόμενους μήνες, κατόπιν της παροχής πληροφόρησης και της διεξαγωγής συζητήσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Δημοκρατία της Κροατίας.

Φ. Φωτ.  

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο