ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΓια πρώτη φορά στην ιστορία της η Ryanair αναγνωρίζει μία Ένωση πιλότων στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ryanair αναγνωρίζει μία Ένωση πιλότων στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά, στην 32χρονη πορεία της στο χώρο των αεροπορικών μεταφορών, η Ryanair προχώρησε στην αναγνώριση του συνδικάτου των Βρετανών πιλότων (BALPA).

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι θα επιτρέψει στη βρετανική Ένωση πιλότων να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ζητήματα, όπως η αμοιβή και οι άδειες.

Η εταιρεία αναγκάστηκε, πέρυσι, να αναγνωρίσει τα συνδικάτα, προκειμένου να αποφύγει απεργίες την περίοδο των Χριστουγέννων, εφόσον όμως χρειάστηκε να ακυρώσει 20.000 πτήσεις νωρίτερα μέσα στο έτος, λόγω έλλειψης εφεδρικών πιλότων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ryanair ευχαρίστησε τη BALPA για την εποικοδομητική δέσμευσή της και κάλεσε τα υπόλοιπα συνδικάτα της Ευρώπης να ακολουθήσουν το εν λόγω παράδειγμα.

«Με δεδομένη την προηγούμενη εχθρότητα της Ryanair απέναντι στα συνδικάτα, η σημερινή συμφωνία είναι ιστορική», τονίζει ο Brian Strutton, γενικός γραμματέας της BALPA.

«Ενώ είμαστε αρχικά σκεπτικοί, σχετικά με την ειλικρίνεια της Ryanair στην προσφορά αναγνώρισης, εμάς και άλλων συνδικάτων, οι συνομιλίες και οι συναντήσεις μαζί τους έχουν δείξει ότι θέλουν να χτίσουν μια εποικοδομητική σχέση με τα συνδικάτα», συμπλήρωσε.

Η BALPA δήλωσε ότι θα διαπραγματευτεί με τα μέλη της, ώστε να πάει προετοιμασμένη στις διαπραγματεύσεις με τη Ryanair αναφορικά με το θέμα των αμοιβών, των αδειών και τον προγραμματισμό εργασίας των πιλότων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο