ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕλ. Κουντουρά: Ζητούμενο η επαρκής συνδεσιμότητα των ευάλωτων περιφερειών μέσω της μελλοντικής στρατηγικής της ΕΕ για τις βιώσιμες αερομεταφορές

Ελ. Κουντουρά: Ζητούμενο η επαρκής συνδεσιμότητα των ευάλωτων περιφερειών μέσω της μελλοντικής στρατηγικής της ΕΕ για τις βιώσιμες αερομεταφορές

Τη στήριξη της Επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού Αντίνας Βαλεάν ζήτησε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, ώστε στη στρατηγική της ΕΕ στις αερομεταφορές να διασφαλιστεί η επαρκής μεταφορική συνδεσιμότητα των πιο ευάλωτων περιφερειών της Ευρώπης -ηπειρωτικών και νησιωτικών- και να ενθαρρυνθεί η διείσδυση ηλεκτρικών αεροπλάνων στις  μετακινήσεις μικρών αποστάσεων.

«Η ύπαρξη συνδεσιμότητας με αξιόπιστα, οικονομικά προσιτά μέσα, σε τοπικό επίπεδο αλλά και όσον αφορά τις συνδέσεις με τα αστικά εθνικά και ευρωπαϊκά κέντρα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και δημογραφική επιβίωση των ευάλωτων περιοχών», τόνισε η κα Κουντουρά, στη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην απάντησή της η κα Valean συμφώνησε ότι απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις απομονωμένες περιοχές, διότι οι πολίτες σε αυτές τις περιοχές πρέπει να συνδέονται μεταφορικά τόσο για οικονομικούς λόγους, για λόγους ποιότητας ζωής αλλά και γιατί πολλοί από αυτούς βασίζονται οικονομικά στον τουρισμό.

Επίσης, εκδήλωσε τη θετική της πρόθεση να στηρίξει τη χρήση ηλεκτρικών αεροπλάνων μικρότερου μεγέθους, καθώς μπορούν να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα ταξιδιών μικρών αποστάσεων, που πραγματοποιούνται για λόγους αναψυχής ή επαγγελματικούς σκοπούς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο