ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕνισχύει την ανταγωνιστικότητά της στο cargo η Turkish Airlines. Παραλαβή αεροσκάφους 777 Freighter

Ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της στο cargo η Turkish Airlines. Παραλαβή αεροσκάφους 777 Freighter

Την παραλαβή του πρώτου από τα δύο εμπορικά αεροσκάφη 777 Freighters, που έχει παραγγείλει για εφέτος, γιόρτασαν η Turkish Airlines και η Boeing.

«Η παραλαβή του πρώτου μας 777 Freighter αποτελεί ορόσημο στην εμπορευματική μας δραστηριότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, κ. İlker Ayci.

Η Turkish Cargo, θυγατρική της Turkish Airlines, έχει αυξήσει από την αρχή του χρόνου τους προορισμούς των εμπορικών της αεροσκαφών από 55 σε 73,  φθάνοντας το ένα εκατομμύριο τόνους φορτίου. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

«Η σημαντική αυτή παραλαβή, η οποία θα αποδώσει μεγάλη αξία στις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητες cargo της εταιρείας, θα επιτρέψει στην Turkish Cargo να ανταγωνιστεί πιο δυναμικά, να επεκτείνει το δίκτυό της και να φτάσει σε νέους κοντινούς και μακρινούς προορισμούς από τη βάση μας στην Istanbul» συνέχισε.

«Με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουμε το 777 Freighter στην Turkish Airlines» τόνισε ο κ. Marty Bentrott, αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Boeing Commercial Airplanes για τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία και την Αφρική.

«Οι δυνατότητες του συγκεκριμένου αεροσκάφους, σε συνδυασμό με την αυξημένη χωρητικότητα φορτίου, το καθιστά ένα τέλειο αεροσκάφος για την Turkish Airlines για να συνεχίσει να αναπτύσσει κερδοφόρα την παγκόσμια αγορά cargo».

Το 777 Freighter, το μεγαλύτερο φορτηγό αεροσκάφος δυο κινητήρων παγκοσμίως, βασίζεται στο τεχνολογικά προηγμένο επιβατικό αεροσκάφος 777-200LR (Longer Range) και μπορεί να διανύσει απόσταση 4.900 ναυτικών μιλίων (9.070 χιλιόμετρα) με πλήρες ωφέλιμο φορτίο 112 τόνων (102 μετρικοί τόνοι ή 102.000 κιλά).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο