ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕν αμφιβόλω η διάσωση της πτωχευμένης Alitalia. Αποχωρεί από την κ/ξ και η Atlantia

Εν αμφιβόλω η διάσωση της πτωχευμένης Alitalia. Αποχωρεί από την κ/ξ και η Atlantia

«Τραβούν το χαλί» κάτω από τα πόδια της Alitalia ένας-ένας οι εταίροι που είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία διάσωσης του πτωχευμένου ιταλικού αερομεταφορέα.

Μετά την αμερικανική αεροπορική Delta AirLines, η οποία ανακοίνωσε ότι εξετάζει την αποχώρησή της από το κοινοπρακτικό σχήμα διάσωσης, σειρά έχει ο ιταλικός κατασκευαστικός όμιλος Atlantia.

Σύμφωνα με το Reuters, η Atlantia -μια μέρα πριν την εκπνοή της κατάθεσης του πλάνου διάσωσης του ιταλικού αερομεταφορέα- δήλωσε ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες για να συμμετάσχει στην κοινοπραξία.

Ωστόσο, για να «χρυσώσει το χάπι» η οικογένεια Benetton δηλώσει ότι παραμένει διαθέσιμη μέχρι να βρεθεί έτερος βιομηχανικός εταίρος για την Alitalia.

Υπενθυμίζεται ότι, από την άλλη πλευρά, η Lufthansa δήλωσε διατεθειμένη να δημιουργήσει εμπορική συνεργασία με τον ιταλικό μεταφορέα, αλλά δεν ήθελε να συμμετάσχει στην ομάδα διάσωσης πριν προχωρήσει η πλήρης αναδιάρθρωσή του.

«Δεν θα επενδύσουμε στην τρέχουσα Alitalia, αλλά μας ενδιαφέρει να είμαστε εμπορικοί εταίροι», δήλωσε ο CEO της Lufthansa, Carsten Spohr, σε εκδήλωση στις αρχές της εβδομάδας.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο