ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΕπισπεύδονται οι διαδικασίες για την πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος». Χάνει το δημόσιο 2 μέλη του δ.σ.

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος». Χάνει το δημόσιο 2 μέλη του δ.σ.

Την επίσπευση των διαδικασιών πώλησης του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στην συνεδρίαση (σχετική φωτογραφία) αποφασίστηκε η αλλαγή των… συσχετισμών στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Το ελληνικό δημόσιο πρόκειται να απολέσει 2 θέσεις από τις 4 που κατέχει, οι οποίες θα “οδηγηθούν” στον αγοραστή του 30%.

Το δ.σ. θα παραμείνει 9μελές, αλλά η σύνθεσή του διαμορφώνεται ως εξής: 4 μέλη ορίζει ο μεγαλομέτοχος, η PSP, 2 o αγοραστής του 30%, 2 το ελληνικό δημόσιο, το οποίο μένει με ποσοστό 25%  και 1 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

«Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής κυβέρνησης. Δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ. Η ημερομηνία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος έχει οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου.

Ως υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του 30% εμφανίζονται οι υφιστάμενοι μέτοχοι, το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSP και ο όμιλος Κοπελούζου, o οποίος φημολογείται ότι θα συστήσει κοινοπρακτικό σχήμα, ίσως με κινεζική εταιρεία.

Φ. Φωτ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο