ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ ΑΚΤΩΡ FM προσδοκά σε ανανέωση του συμβολαίου Facility Management του υποστέγου συντήρησης αεροσκαφών του αεροδρομίου της Ντόχα

Η ΑΚΤΩΡ FM προσδοκά σε ανανέωση του συμβολαίου Facility Management του υποστέγου συντήρησης αεροσκαφών του αεροδρομίου της Ντόχα

Την ανανέωση του συμβολαίου της στο Facility Management του υποστέγου συντήρησης αεροσκαφών του αεροδρομίου της Ντόχα (το Hamad International Airport είναι ο κεντρικός κόμβος της Qatar Airways) προσδοκά η ΑΚΤΩΡ FM.

Τα τελευταία έξι χρόνια (3+3 χρόνια), η ΑΚΤΩΡ FM είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών Facility Management στο Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών και τις αποθήκες Duty Free του Διεθνή Αερολιμένα “Hamad International Airport” της Ντόχα.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο λήγει στα τέλη του έτους και η ΑΚΤΩΡ FM προσδοκά σε, εκ νέου, ανανέωση για τα επόμενα 3 χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για hamad international airport hangar

Το συγκεκριμένο Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών, την κατασκευή του οποίου υλοποίησε η ΑΚΤΩΡ, αποτελεί τον κεντρικό κόμβο συντήρησης του στόλου της Qatar Airways και ένα από τα μεγαλύτερα υπόστεγα ελεύθερου ανοίγματος παγκοσμίως.

Βάσει της σύμβασης, η ΑΚΤΩΡ FM παρέχει στο σύνολο του Συγκροτήματος Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών υπηρεσίες προληπτικής, διορθωτικής και προβλεπτικής συντήρησης, υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης, καθώς και παρακολούθησης της λειτουργικής κατάστασης και help desk σε πλήρη υποστήριξη (με 24/7/365 κάλυψη).

Το κυρίως Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών είναι μια καινοτόμος κατασκευή, συνολικού εμβαδού 168.000 τ.μ., μήκους 500 μ., πλάτους 200 μ. και ύψους 45 μ..

Εμπεριέχει 24.000 τόνους μεταλλικής κατασκευής και αποτελείται από δύο πλήρως κλιματιζόμενα διαμερίσματα συνεργείων στέγασης αεροσκαφών, βαριάς και ελαφριάς συντήρησης, με σταθερό ειδικό εξοπλισμό και συνεργεία σε δύο επίπεδα, καθώς και πλήθος γραφείων.

Οι χώροι συντήρησης διαθέτουν οροφή με μεγάλο ελεύθερο άνοιγμα, ώστε να παρέχουν ευελιξία σε διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών καθώς και κτήριο συνεργείου/αποθήκευσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για hamad international airport hangar

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δύναται να στεγάσει ταυτόχρονα έως και 14 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Airbus A380, καθώς και των Airbus 350, Boeing 787 κτλ.

Το συγκρότημα συμπληρώνεται από δύο μικρότερα υπόστεγα, τα οποία καταλαμβάνουν μια επιφάνεια 30.000 τ.μ. και δύνανται να στεγάσουν έως και 7 αεροσκάφη ταυτόχρονα.

Οι χώροι των υπόστεγων, των γραφείων και συνεργείων έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί, έτσι ώστε να διατηρούν σταθερή εσωτερική θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου.

Όσον αφορά στις αποθήκες Duty Dree, τον Χώρο Πρόσβασης του Προσωπικού και Ενοικίασης Αυτοκινήτων, η ΑΚΤΩΡ FM παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες, σε συνδυασμό με υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο