ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟι ΗΠΑ στηρίζουν με 25 δις δολ. τις αεροπορικές εταιρείες τους

Οι ΗΠΑ στηρίζουν με 25 δις δολ. τις αεροπορικές εταιρείες τους

Ανά τον κόσμο, οι αεροπορικές εταιρείες αναζητούν «σωσίβιο» από τις κυβερνήσεις. Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν και οι ΗΠΑ.

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές της χώρας κατέληξαν σε, επί της αρχής, συμφωνία με την κυβέρνηση για οικονομική ενίσχυση που έχει ως στόχο να βάλει φρένο στις απολύσεις σε έναν κλάδο που έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα από την κρίση του νέου κορωνοϊού, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Οι απαγορεύσεις έχουν οδηγήσει σε βουτιά την επιβατική κίνηση και οι αερομεταφορείς ζητούσαν από την πρώτη στιγμή κρατικό «σωσίβιο».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι 10 από τις 12 μεγαλύτερες αεροπορικές της χώρας ενημέρωσαν την κυβέρνηση πως σκοπεύουν να αποδεχθούν βοήθεια από το πακέτο των 2,2 τρισ. δολαρίων. Αυτή υπολογίζεται αθροιστικά κοντά στα 25 δισ. δολάρια.

Μεταξύ των δικαιούχων της βοήθειας είναι οι United Airlines, Delta Airlines, American Airlines και Southwest Airlines. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι της βοήθειας.

Με τη βοήθεια των 25 δισ. οι αεροπορικές δεσμεύονται να συνεχίζουν να πληρώνουν μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων τους τουλάχιστον έως και τον Σεπτέμβριο, χωρίς περικοπές και να αποφύγουν τις υποχρεωτικές απολύσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο