ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΟμόλογο 850 εκατ. ευρώ διέθεσε η Ryanair. Δέχτηκε προσφορές 4,4 δις ευρώ

Ομόλογο 850 εκατ. ευρώ διέθεσε η Ryanair. Δέχτηκε προσφορές 4,4 δις ευρώ

Ομόλογο 850 εκατ. ευρώ διέθεσε η Ryanair, το οποίο υπερκαλύφθηκε. Όπως μετέδωσε το Reuters, το ομόλογο έχει κουπόνι 2,875% και οι προσφορές από τους επενδυτές ανήλθαν στα 4,4 δισ. ευρώ.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η πώληση ομολόγου από τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα χαμηλού κόστους της Ευρώπης ήταν η δεύτερη από αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης στην πανδημία COVID – 19, μετά την έκδοση της Finnair.

«Ο ισολογισμός της Ryanair, ένας από τους ισχυρότερους στον κλάδο με περισσότερα από 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ μετρητά στις 30 Ιουνίου και αεροσκάφη αξίας περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ ήταν πίσω από τη ζήτηση των επενδυτών», ανέφεραν οι αναλυτές.

Επίσης, η εταιρεία συγκέντρωσε 400 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους την περασμένη εβδομάδα.

«Η Ryanair βρίσκεται σε καλύτερη θέση, επομένως θα είναι ευκολότερο να πάρει τη χρηματοδότηση που θέλει», δήλωσε ο Azhar Hussain, επικεφαλής της παγκόσμιας πίστωσης της Royal London Asset Management.

Είναι μία από τις τρεις αεροπορικές εταιρείες, μαζί με την easyJet και τη Southwest Airlines, που εξακολουθεί να κατέχει υψηλές χρηματοπιστωτικές βαθμολογίες, ανέφερε ο οργανισμός αξιολόγησης S&P τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι και οι τρεις είναι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Ωστόσο, πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, είδαν τις πιστοληπτικές τους αξιολογήσεις να μειώνονται σε κατάσταση «σκουπιδιών» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο