ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠαρουσία του υπουργού Μεταφορών και του διοικητή της ΥΠΑ το δ.σ. της ΟΣΥΠΑ

Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και του διοικητή της ΥΠΑ το δ.σ. της ΟΣΥΠΑ

Παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνου Λιντζεράκου διεξήχθη το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ.

«Στο διοικητικό συμβούλιο, της 12.09.18, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας παρεβρέθησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, με σκοπό να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις από κοινού για τα προβλήματα της υπηρεσίας μας», αναφέρει, σε ανάρτησή της, η ΟΣΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι, στα τέλη Αυγούστου, δημοσιεύτηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για το διαχωρισμό και τις αρμοδιότητες της (νέας) Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

ds12.09.18b_-_

Τα δυο ΠΔ αποτελούν συνέχεια του νόμου v. 4427/2016, ο οποίος «έσπασε» την ΥΠΑ σε δυο κομμάτια, σε συμμόρφωση των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως αποστολή την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων στο τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων, όντας ο οικονομικός ρυθμιστής της αγοράς αερομεταφορών.

Από την άλλη πλευρά, η ΥΠΑ αποτελεί πλέον «Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων», έχοντας υπό τον έλεγχό της τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια που δεν περιήλθαν στη Fraport.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο