ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠροκηρύχθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το νέο διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. Έως τις 11/3 οι αιτήσεις

Προκηρύχθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το νέο διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. Έως τις 11/3 οι αιτήσεις

Εκ νέου ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) απηύθυνε το υπουργείο Μεταφορών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος ξεκινά από σήμερα, 28 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) έχουν όσοι είναι Έλληνες πολίτες και πληρούν τουλάχιστον τις ως κάτωθι αναφερόμενες προϋποθέσεις:

-πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή της αλλοδαπής,

-άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως της αγγλικής

-σημαντική αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία.

Ως κριτήρια επιλογής του διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), αναφέρονται:

Η υψηλή ακαδημαϊκή συγκρότηση και οι ικανότητες διαχείρισης, επιχειρησιακού σχεδιασμού, διοίκησης, εμπειρία πιστοποιήσεων αεροδρομίων και αεροναυτιλίας, κατοχή θέσης ευθύνης / διοίκησης σε διεθνή φόρα και οργανισμούς σχετικούς με το αντικείμενο των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας, η εμπειρία σε αντίστοιχη θέση και καθήκοντα, αλλά και το επαγγελματικό κύρος και τα εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας.

Σημειώνεται ότι η νεοσύστατη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως αποστολή την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων στο τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
 • Μακάρι να προχωρήσει επιτέλους η ΑΠΑ, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την Ευρώπη νομοθετικό πλαίσιο και όχι με τα συμφέροντα ορισμένων που φοβούνται τις Εποπτικές Αρχές (γιατί άραγε;). Αν δεν εφαρμοστεί στο σύνολο του ο Ν.4427/2016 θα πληγεί η Ασφάλεια των πτήσεων και θα υποβαθμιστεί η χώρα μας.

  28 Φεβρουαρίου, 2020
 • Και που ειναι η προκυρηξη ρε παιδια;

  28 Φεβρουαρίου, 2020
  • Φαίνεται ότι οδηγούμαστε στη δημιουργία μιας νέας αρχής υποστελεχωμένης και αποδυναμωμένης σε επίπεδο μόνο Κ.Υ. ώστε να μην ασκηθεί ποτέ ο έλεγχος για τον οποίο δημιουργείται η αρχή… στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά και για αυτό και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μας δίνουν τη σημασία που μας αξίζει… καμμία!

   28 Φεβρουαρίου, 2020

Αφήστε ένα σχόλιο