ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠροσφορά 500 εκατ. κατέθεσε η Lufthansa για την εξαγορά της Alitalia

Προσφορά 500 εκατ. κατέθεσε η Lufthansa για την εξαγορά της Alitalia

Προσφορά, ύψους 500 εκατ. ευρώ, κατέθεσε η γερμανική Lufthansa για την απόκτηση της πτωχευμένης ιταλικής αεροπορικής Alitalia, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Corriere della Sera».

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές η ιταλική εφημερίδα τονίζει ότι η προσφορά της Lufthansa αφορά την απόκτηση αεροπλάνων, χρονοθυρίδων απογείωσης-προσγείωσης, καθώς και το ιπτάμενο προσωπικό της Alitalia.

Εξαιρούνται από την προσφορά οι υπηρεσίες εδάφους.

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», η προσφορά συνεπάγεται μείωση του προσωπικού της Alitalia κατά 50%. Αυτή τη στιγμή η αεροπορική απασχολεί περίπου 12.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ιταλική κυβέρνηση είναι πιθανόν να απορρίψει την προσφορά, καθώς θεωρείται ως «πολύ σκληρή από την άποψη της απώλειας θέσεων εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την Alitalia λήγει στις 20:00 (ώρα Ελλάδας). Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση παρέτεινε ως τις 30 Απριλίου την προθεσμία για την υποβολή βελτιωμένων προσφορών, που είχε αρχικά οριστεί για τις 5 Νοεμβρίου.

Η Ρώμη θέλει να πουλήσει το σύνολο της Alitalia σε πακέτο και να αποφύγει το μοίρασμα των δραστηριοτήτων της.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο