ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠωλητήριο στην Alitalia έβαλε η ιταλική κυβέρνηση. Οι φήμες για τους μνηστήρες

Πωλητήριο στην Alitalia έβαλε η ιταλική κυβέρνηση. Οι φήμες για τους μνηστήρες

Επενδυτές για την Alitalia ψάχνει η ιταλική κυβέρνηση. Μία ημέρα, αφότου η Alitalia τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με διορισμό Επιτρόπων, η ιταλική κυβέρνηση διαμήνυσε ότι η ταχεία πώληση της εταιρείας αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο της εκκαθάρισης.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Κάρλο Καλέντα, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι έτοιμη σε δύο εβδομάδες.

Η Ρώμη ενέκρινε προχθές δάνειο-γέφυρα 600 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα έξι μηνών, προκειμένου να δώσει περιθώριο κινήσεων στους Επιτρόπους (ειδάλλως η εταιρεία κινδύνευε να ξεμείνει από ρευστό εντός ημερών), απέκλεισε όμως κατηγορηματικά την (επανα)κρατικοποίηση του αερομεταφορέα.

Τις τελευταίες ημέρες, οργιάζουν τα σενάρια στα ιταλικά ΜΜΕ για πιθανούς «μνηστήρες» της Alitalia, μεταξύ των οποίων η γερμανική Lufthansa, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ιταλίας Ferrovie dello Stato (που εξαγόρασε πρόσφατα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) καθώς και η Qatar Airways (μεγάλη ανταγωνίστρια της Etihad, που κατέχει το 49% της Alitalia).

Σύμφωνα με τον κ. Καλέντα, «η Alitalia χρειάζεται συμμαχία με έναν μεγάλο ευρωπαϊκό όμιλο», δεν είναι όμως διόλου βέβαιο, εάν θα έχει την πολυτέλεια να φανεί εκλεκτική:

Και τούτο, διότι είναι αμφίβολο αν θα εκδηλωθεί σοβαρό αγοραστικό ενδιαφέρον για την εταιρεία, μετά την απόρριψη του σχεδίου εξυγίανσης από τους εργαζόμενους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο