ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣε αντίστροφες πορείες οι επιβάτες εσωτερικού και εξωτερικού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σε αντίστροφες πορείες οι επιβάτες εσωτερικού και εξωτερικού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η ανάπτυξη έρχεται από το εξωτερικό, όχι από το εσωτερικό. Αντίστροφη πορεία της κίνησης εσωτερικού και εξωτερικού διαγράφεται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Επιμέλεια: Μ. Δημητρίου

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2017, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 7,23 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,5%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει μικρή μείωση (1,7%) και την κίνηση εξωτερικού να σημειώνει δυναμική ανάπτυξη (13,1%).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κίνηση εσωτερικού κινείται πτωτικά από την αρχή του έτους, έστω και με μικρά ποσοστά (0,5% – 2,3%).

Αντίθετα, η κίνηση εξωτερικού κινείται με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης, με εξαίρεση το Μάιο.

Τα μεγέθη Μαΐου

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε το 1,87 εκατ. επιβάτες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 4%.

Η αύξηση οφείλεται, κυρίως, στην άνοδο της κίνησης εξωτερικού (7,3%), ενώ οι επιβάτες εσωτερικού σημείωσαν ελαφρά πτώση (-1,9%), σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2016.

Oι κάτοικοι εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 9%, ενώ οι κάτοικοι εξωτερικού μείωσαν ελάχιστα τα ταξίδια τους κατά 1%.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως τόσο οι κάτοικοι Ελλάδας, όσο και οι κάτοικοι εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση στα διεθνή τους ταξίδια κατά 19% και 3% αντίστοιχα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο