ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο 49% της ινδικής GMR Airports (ανάδοχος του αεροδρομίου στο Καστέλλι) περνά στη γαλλική ADP, αντί 1,34 δισ. ευρώ

Το 49% της ινδικής GMR Airports (ανάδοχος του αεροδρομίου στο Καστέλλι) περνά στη γαλλική ADP, αντί 1,34 δισ. ευρώ

Ο γαλλικός όμιλος ADP, που εκμεταλλεύεται τα αεροδρόμια του Roissy και του Orly στο Παρίσι, εξαγόρασε το 49% της ινδικής GMR έναντι του ποσού των 1,34 δισ. ευρώ,

Υπενθυμίζεται ότι, η GMR διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 7 αερολιμένων σε Ινδία, Φιλιππίνες και Ελλάδα, καθώς στη χώρα μας έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ADP, η παρούσα εξαγορά είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρείας για δραστηριοποίηση σε χώρες με ταχέως αναπτυσσόμενη εναέρια κυκλοφορία.

Επίσης, τονίζεται ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή μετρητών και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανείων.

«Αυτή η εξαγορά αποτελεί μέρος της δραστηριοποίησης του ομίλου σε μία από τις πιο δυναμικές και υποσχόμενες χώρες της Ασίας», σχολίασε ο επικεφαλής της ADP Augustin de Romanet.

Το deal θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Στην α’ φάση θα γίνει η εξαγορά μεριδίου 24,99% τις αμέσως προσεχείς ημέρες και στη β’ η εξαγορά 24,01%, το οποίο υπόκειται υπό την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών .

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η ADP θα κατέχει από κοινού την GMR Airports με την GMR Infrastructure Limited, η οποία θα διατηρήσει το μερίδιο του 51% και τον έλεγχο της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι, το οικονομικό έτος -που έληξε την 1η Μαρτίου 2019- η GMR Airports σημείωσε κέρδη 205 εκατ. ευρώ και έσοδα 715 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η ADP κατέγραψε έσοδα ύψους 4,7 δισ. ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο