ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτοιχεία σοκ της ΙΑΤΑ για τις αερομεταφορές στην Ελλάδα: Θα «χαθούν» 21,5 εκατ. επιβάτες και 192.000 θέσεις εργασίας

Στοιχεία σοκ της ΙΑΤΑ για τις αερομεταφορές στην Ελλάδα: Θα «χαθούν» 21,5 εκατ. επιβάτες και 192.000 θέσεις εργασίας

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ)  αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις για τις οικονομικές απώλειες του κλάδου των αερομεταφορών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Η IATA εκτιμά ότι τα έσοδα από τις επιβατικές αεροπορικές μεταφορές μπορούν να σημειώσουν πτώση κατά 252 δισ. δολ. ή 44% εν συγκρίσει με το 2019. Μάλιστα, για την Ευρώπη υπολογίζει συρρίκνωση εσόδων κατά 76%.

Στην Ελλάδα, η μείωση επιβατών θα ανέλθει στο 43% ή σε 21,5 εκατ. επιβάτες, κάτι το οποίο θα επιφέρει μειωμένα έσοδα, σε σχέση με το 2019, κατά 3,2 δις δολάρια.

Η Ένωση εκτιμά ότι θα «χαθούν» 192.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και ότι το εγχώριο ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 8,3 δις δολάρια.

Impact of COVID19 on European aviation and economies

Latest estimates for European carriers show extent of #COVID19 impact:✈️ $76 bn hit to revenues✈️ 46% hit to pax demand This could put 5.6 million jobs at risk across Europe. It's essential that governments focus on financial relief for the industry. That way airlines can be ready to jump-start the global economy.See our slide show and our release for more: bit.ly/2UE5pz5

Posted by International Air Transport Association (IATA) on Thursday, March 26, 2020

 

 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
 • Δυστυχώς η Πολιτική Αεροπορία εκμηδενίζεται και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα ανεξάρτητη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για να προετοιμάσει την επόμενη μέρα μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

  27 Μαρτίου, 2020
  • Αερολιμενικος ειστε κυριε Καραγιαννη ?

   27 Μαρτίου, 2020
 • Εφόσον βγήκε ΚΥΑ από τα Υπ. Υγείας και Ναυτιλίας για τις μετακινήσεις με πλοία γιατί δε βγήκε αντίστοιχη ΚΥΑ των Υπ. Υγείας και Μεταφορών; Τι ισχύει με τις αεροπορικές μετακινήσεις στα νησιά; Ποιός ελέγχει τους επιβάτες, η ΥΠΑ, Η ΕΛΑΣ; Στο κάτω κάτω ο κορονοιός αεροπορικά ήρθε στην Ελλάδα, όχι με τα πλοία της γραμμής. Το Υπουργείο Μεταφορών, η Διοίκηση της ΥΠΑ ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες έλαβαν;

  28 Μαρτίου, 2020

Αφήστε ένα σχόλιο