ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτο «πλευρό» της ΕΕΕΚΕ η ΟΣΥΠΑ. «Να μην υπογραφεί η ΚΥΑ για την ΑΠΑ», αναφέρει η Ομοσπονδία

Στο «πλευρό» της ΕΕΕΚΕ η ΟΣΥΠΑ. «Να μην υπογραφεί η ΚΥΑ για την ΑΠΑ», αναφέρει η Ομοσπονδία

Στο «πλευρό» της ΕΕΕΚΕ συντάσσεται η ΟΣΥΠΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Η Ομοσπονδία ζητά από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών και την ΥΠΑ να μην προχωρήσουν στην υπογραφή ΚΥΑ για τον προϋπολογισμό της ΑΠΑ, σημειώνοντας ότι δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ  

Η ΟΣΥΠΑ εδώ και δύο χρόνια έχει διατυπώσει σε όλους τους τόνους στον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών και στη διοίκηση της Υ.Π.Α. ότι διαφωνεί με τη διάσπαση Υ.Π.Α. – Α.Π.Α.

Θεωρούμε δε ότι η Α.Π.Α. είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία σε ολόκληρο τον πλανήτη και δεν υφίσταται τέτοια υπηρεσία πουθενά.

Θεωρούμε επίσης ότι η Α.Π.Α. είναι μια ανεξάρτητη αρχή με υπεράριθμο προσωπικό ,περίπου τα 480 άτομα, η οποία έχει μεγάλο λειτουργικό κόστος, για το οποίο κάνεις δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα πληρωθεί.

Το δε Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Υ.Π.Α. (παρανόμως).

Η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου σχετικά με την αυθαίρετη χρηματοδότηση της Α.Π.Α. εις βάρος της ομαλής λειτουργίας του παρόχου αεροναυτιλίας δημιουργεί μια τεράστια ανησυχία, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στη σωστή λειτουργία της αεροναυτιλίας, στην παροχή έργου , στη στέρηση αγοράς ανταλλακτικών και συντήρησης και γενικότερα στην ασφαλή λειτουργία του συστήματος.

Έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου της ΟΣΥΠΑ, καθώς και  του Διοικητικού Συμβουλίου των Ε.Ε.Ε.Κ.Ε., στέλνουμε σαφές μήνυμα στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών , στον Υπουργό Οικονομικών καθώς και στο Διοικητή της Υ.Π.Α. να μην προβούν σε υπογραφή καμίας ΚΥΑ, της οποίας το περιεχόμενο δε γνωρίζουμε  και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, ειδάλλως θα προβούμε σε προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε σεβόμενοι την προκήρυξη των εκλογών της 7ης Ιουλίου , πλην όμως έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ασφαλή λειτουργία της Υ.Π.Α. και τα δικαιώματα των εργαζομένων της.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο