ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣυνάντηση πυροσβεστών, αστυνομικών και ΟΣΥΠΑ για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Συνάντηση πυροσβεστών, αστυνομικών και ΟΣΥΠΑ για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Πραγματοποιήθηκε, μετά από κοινό αίτημα, συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος), Ε.Α.Π.Σ. (Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος), Π.Ο.ΑΣ.Υ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων), ΠΟ.ΑΞΙ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας) και της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Στόχος της ευρείας αυτής σύσκεψης ήταν η εξέταση των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται στην ασφάλεια, την πυρασφάλεια και την ασφάλεια των πτήσεων στα κρατικά αεροδρόμια που παραχωρούνται στην κοινοπραξία της Fraport.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, «οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, μετά από ανάλυση των υπαρχόντων στοιχείων για το εάν το «ξεπούλημα» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης, πληροί τη νομιμότητα και ανταποκρίνεται στα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Επισημάνθηκε επίσης η σοβαρότατη  νομική εμπλοκή που  δημιουργεί η προωθούμενη παροχή υπηρεσιών από το Π.Σ. και την ΕΛ.ΑΣ. προς τη Fraport , διαδικασία που θα στερήσει τους πολίτες της χώρας από αυτές τις υπηρεσίες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, εκτός της φιλοσοφίας και του ρόλου των ένστολων υπαλλήλων, καθώς και των συνταγματικών επιταγών.

Μετά τα παραπάνω αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων των προαναφερόμενων Ομοσπονδιών, με στόχο  να διασφαλιστεί το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου και τα εργασιακά δικαιώματα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο