ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣυστήνεται νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Συστήνεται νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Στη σύσταση νέου Πειθαρχικού Συμβουλίου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα είναι πενταμελές και η θητεία του θα είναι διετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Συμβούλιο θα αποτελείται από:

– τον πρόεδρο, ο οποίος είναι πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή εφέτης ή πρόεδρος πρωτοδικών ή πρωτοδίκης των διοικητικών ή των πολιτικών δικαστηρίων ή εισαγγελέας ή αντεισαγγελέας εφετών ή εισαγγελέας ή αντιεισαγγελέας πρωτοδικών, με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι υποδεικνύονται από τον Πρόεδρο του οικείου δικαστηρίου ή από τον προϊστάμενο της οικείας εισαγγελίας.

– ένα μέλος, ο οποίος είναι πάρεδρος ή δικαστικός πληρεξούσιος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι υποδεικνύονται από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

– ένα μέλος, ο οποίος είναι μόνιμος υπάλληλος, προϊστάμενος Διεύθυνσης υπουργείου, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφέρειας ή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του οργάνου που εκδίδει την απόφαση σύστασης του συμβουλίου.

– δύο αιρετούς εκπροσώπους με τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι είναι μέλη του Πενταμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο οποίο υπάγεται ο διωκόμενος υπάλληλος.

Τέλος, οι συνεδριάσεις θα γίνονται στις εγκαταστάσεις της ΥΠΑ, στον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα (Πύργος Ελέγχου), στο Ελληνικό.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο