ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣύσσωμη η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ζητά τη συνέχεια της ενιαίας αγοράς

Σύσσωμη η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ζητά τη συνέχεια της ενιαίας αγοράς

Με αφορμή την επετειακή Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη, σύσσωμη η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία τάσσεται υπέρ της συνέχειας της ενιαίας αγοράς, ως καθοριστικού παράγοντα, για την συνέχιση της προόδου του κλάδου.

Ειδικότερα, φορείς και ενώσεις, όπως το Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), η ASD, η Airlines For Europe, η ERA, κτλ. εξέδωσαν ψήφισμα, με τίτλο «European Aviation Standing Up for the EU», στο οποίο παραθέτουν τα πλεονεκτήματα από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις εταιρείες του κλάδου.

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα,  «η ΕΕ είναι σήμερα το σπίτι για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών αεροδιαστημικής» και μάλιστα, σήμερα ο κλάδος αντιπροσωπεύει το 4,1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, υποστηρίζοντας 8,97 εκατ. θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές, το ανωτέρω ψήφισμα αποτελεί πίεση προς τα κέντρα εξουσίας της ΕΕ περί απομόνωσης των διασπαστικών τάσεων, οι οποίες, εάν επικρατήσουν, θα επιφέρουν αρνητικές συνέπειες και στην αεροπορική βιομηχανία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο