ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο κλείσιμο της Θεσσαλονίκης επηρεάζει τη Fraport Greece. Έως τα 9 εκατ. η εφετινή κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Το κλείσιμο της Θεσσαλονίκης επηρεάζει τη Fraport Greece. Έως τα 9 εκατ. η εφετινή κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Το lockdown στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της Fraport Greece για την εφετινή επιβατική κίνηση.

Πριν από το lockdown, η πρόβλεψη αναφερόταν στα 9,5 – 10 εκατ. επιβάτες στο σύνολο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ο πήχης μειώθηκε στα 8,5 – 9 εκατ. επιβάτες. Το 2019, η εταιρεία “έσπασε το φράγμα” των 30 εκατ. επιβατών (30,15 εκατ.).

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στο 9μηνο του έτους (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος), η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 72,3%, καθώς διακινήθηκαν 7,2 εκατ. επιβάτες έναντι 26,1 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σε ποσοστιαία βάση, η μείωση της κίνησης εσωτερικού είναι μικρότερη της κίνησης εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, η πτώση στην επιβατική κίνηση εσωτερικού ανήλθε στο 59,1% και του εξωτερικού στο 75,8%.

Το μήνα Σεπτέμβριο, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια διακινήθηκαν 1,72 εκατ. επιβάτες έναντι 4,4 εκατ. πέρσι, ήτοι πτώση 61,3%.

Όπως όλα δείχνουν, δύσκολο έτος θα αποτελέσει και το 2021. Μεγάλο ζητούμενο αποτελεί η υιοθέτηση ενιαίων ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ευρώπη και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης (και) στις αεροπορικές μεταφορές.

Φ. Φωτ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο