ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο πρώτο Boeing 787-10 παρέλαβε η Singapore Airlines

Το πρώτο Boeing 787-10 παρέλαβε η Singapore Airlines

Το πρώτο Boeing 787-10 παρέλαβε η Singapore Airlines (SIA) στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας στο North Charleston της Ν. Καρολίνα.

Να σημειωθεί ότι, η SIA είναι η πρώτη αεροπορική στον κόσμο που παραλαμβάνει τη νέα έκδοση του Boeing.

Το αεροσκάφος -το πρώτο από τα 49 αεροσκάφη 787-10 που έχει παραγγείλει η SIA με επιβεβαιωμένη παραγγελία- παραδόθηκε σε ειδική τελετή στο North Charleston στην οποία παρευρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της SIA Goh Choon Phong, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes Kevin McAllister, ο διευθυντής Πελατών και Υπηρεσιών της πολιτικής αεροπορίας της Rolls-Royce Dominic Horwood, περίπου 3.000 υπάλληλοι της Boeing, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι επισκέπτες.

«Είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που παραλαμβάνει αυτό το εκπληκτικό αεροσκάφος και αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμάς.

Το 787-10 είναι ένα θαυμάσιο αεροσκάφος, πραγματικά ένα έργο τέχνης που θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της συνολικής στρατηγικής μας ανάπτυξης, καθώς θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να ενισχύσουμε τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο κ. Goh κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο κ. McAllister ανέφερε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς στη Boeing αλλά και για τους παγκόσμιους προμηθευτές μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παραδίδουμε το πρώτο 787-10 Dreamliner στη Singapore Airlines, έναν από τους κορυφαίους αερομεταφορείς παγκοσμίως.

Η συνεργασία και η εμπιστοσύνη της Singapore Airlines, η οποία αντανακλάται στις επαναλαμβανόμενες παραγγελίες αεροσκαφών Dreamliner, είναι εξαιρετική τιμή για εμάς».

Τα 787-10s της SIA θα χρησιμοποιηθούν για πτήσεις μέχρι και 8 ωρών. Η Οσάκα και το Περθ θα είναι οι πρώτοι προγραμματισμένοι προορισμοί που θα εξυπηρετηθούν με το νέο αεροσκάφος, από τον Μάιο του 2018. Μέχρι τότε, το αεροσκάφος θα πραγματοποιεί επιλεγμένα δρομολόγια στην Μπανγκόκ και Κουάλα Λουμπούρ στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των πληρωμάτων.

Κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά και με μήκος 68μ., το 787-108 αποτελεί τη μεγαλύτερη έκδοση της σειράς αεροσκαφών Dreamliner της Boeing. Με εξαιρετική λειτουργική απόδοση και προηγμένη τεχνολογία, η τελευταία προσθήκη στο στόλο της SIA έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ακόμα πιο ήρεμη εμπειρία καμπίνας. Οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες προτιμήσεις φωτισμού με μεγάλα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα παράθυρα, καθαρότερο αέρα και μια πιο αθόρυβη και ομαλή πτήση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο