ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΥπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Αστυνομίας – Fraport Greece για τις υπηρεσίες ασφαλείας

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Αστυνομίας – Fraport Greece για τις υπηρεσίες ασφαλείας

Κλείνουν ένα – ένα τα «προαπαιτούμενα» για την ανάληψη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece, με εξαίρεση, επί του παρόντος, το ΕΚΑΒ.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, υπογράφτηκε σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και της Fraport Greece για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και συγκεκριμένα για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σάμου και Σκιάθου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και από την Fraport Greece οι Alexander Zinell και Ιan Matheson, CEO και COO της εταιρείας, αντίστοιχα.

Η στελέχωση των αεροδρομίων από την Ελληνική Αστυνομία θα καλύπτει υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας, τροχαίας και διαβατηριακού ελέγχου, όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και τη σύμβαση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της σύμβασης θα παραχωρηθούν δωρεάν στην Ελληνική Αστυνομία – σε κάθε αεροδρόμιο – χώροι, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ προβλέπεται και παροχή μεγαλύτερων χώρων και εγκαταστάσεων, σε περίπτωση μελλοντικής αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι το έργο ασφάλειας αερομεταφορών (έλεγχος ασφαλείας χειραποσκευών, αποσκευών φορτίου – ταχυδρομείου, προμηθειών αερολιμένα κ.λπ.) θα ανατεθεί από την Fraport Greece σε «Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας», γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων για την Ελληνική Αστυνομία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο