ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ«Τίτλοι τέλους» για την τουρκική αεροπορική εταιρεία AtlasGlobal

«Τίτλοι τέλους» για την τουρκική αεροπορική εταιρεία AtlasGlobal

Η μετακίνηση στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης φαίνεται να έδωσε τη «χαριστική βολή» στην AtlasGlobal, καθώς η τούρκικη αεροπορική εταιρεία οδηγήθηκε σε πτώχευση, ύστερα από μια μακρά περίοδο οικονομικών προβλημάτων.

Η Atlasglobal -με 18ετή παρουσία στον κλάδο- αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στις 26 Νοεμβρίου 2019 είχε προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεών της, η οποία επεκτάθηκε μέχρις τις 16 Δεκεμβρίου. Στις 21 Δεκεμβρίου ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία της για να τη διακόψει στις 18 Ιανουαρίου.

Η τελική απόφαση ελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου, όταν υπέβαλε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης και σταμάτησε τις λειτουργίες της.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εν μέρει, τα οικονομικά προβλήματα οφείλονται στα αυξανόμενα έξοδα που έφερε η μεταφορά και δραστηριοποίησή της στο νέο αεροδρόμιο.

Μάλιστα, κατά τον επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Προμηθευτών Forwarding και Logistics Υπηρεσιών (UTIKAD), αρκετές αεροπορικές εταιρείες αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, εξαιτίας της δαπανηρής μεταφοράς cargo προς και από το αεροδρόμιο, το οποίο μεταφέρεται αποκλειστικά με επιβατικά αεροσκάφη.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο