ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑTo 76% των εσόδων της Aegean Airlines από τις διεθνείς πτήσεις, το 24% από τις εγχώριες

To 76% των εσόδων της Aegean Airlines από τις διεθνείς πτήσεις, το 24% από τις εγχώριες

Το δίκτυο εξωτερικού αποτελεί, με μεγάλη διαφορά, την κύρια πηγή εσόδων της Aegean Airlines, της οποίας ο κύκλος εργασιών ανήλθε πέρσι στα 1,18 δις. ευρώ.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Το δίκτυο εξωτερικού αντιστοιχεί στο 76% επί των εσόδων, έναντι του 24% του δικτύου εσωτερικού.

Είναι ενδεικτικό ότι, εφέτος, η εταιρεία θα εξυπηρετεί 120 διεθνείς προορισμούς και 31 εγχώριους, πετώντας συνολικά σε 44 χώρες.

Πέρσι, η εταιρεία μετέφερε 14 εκατ. επιβάτες. Στο δίκτυο εξωτερικού, η συνολική κίνηση ανήλθε σε 7,8 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 7%.

Αντίστοιχα, στο δίκτυο του εσωτερικού, η συνολική κίνηση ανήλθε σε 6,1 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 4%.

Σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές, είναι ορατά πλέον τα σημάδια ωρίμανσης της ανάπτυξης της Aegean Airlines. Αυτό, διότι η άνοδος εσόδων, επιβατών και πτήσεων κινήθηκε πέρσι σε μονοψήφιο ποσοστό.

Συγκεκριμένα, η άνοδος των εσόδων ανήλθε στο 5%, των επιβατών στο 6%, των προσφερόμενων θέσεων στο 5% και των πτήσεων στο 1%, έναντι του 2017.

Σύμφωνα με την Aegean Airlines, το 2018 ήταν μια χρονιά στην οποία οι ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες αύξησαν την προσφερόμενη χωρητικότητά τους προς τη χώρα σε ποσοστά που κινήθηκαν μεταξύ του 15-17% στις γραμμές εξωτερικού.

Αντίστοιχα, και στην αγορά εσωτερικού δραστηριοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, πέντε εταιρείες, εκτός των Aegean και Olympic, και συγκεκριμένα δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (Ryanair και Volotea), καθώς και τρεις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες (Ellinair, Sky Express και Astra).

Σημειώνεται ότι ο στόλος του Ομίλου αριθμεί συνολικά 61 αεροσκάφη, 49 αεροσκάφη τύπου jet και 12 αεροσκάφη τύπου turboprop.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο