ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑH επίδραση του κορωνοϊού στις αερομεταφορές: -58,5% οι επιβάτες, -12,3% το cargo στο πρώτο εξάμηνο. Τα στοιχεία του ACI World

H επίδραση του κορωνοϊού στις αερομεταφορές: -58,5% οι επιβάτες, -12,3% το cargo στο πρώτο εξάμηνο. Τα στοιχεία του ACI World

Τα στατιστικά στοιχεία της κίνησης επιβατών και εμπορευμάτων το πρώτο εξάμηνο του έτους και σε διεθνές επίπεδο έδωσε στη δημοσιότητα το ACI World (Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων).

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με αυτά, η κίνηση επιβατών σημείωσε πτώση 58,5% και εμπορευμάτων 12,3%, ενώ τον Ιούνιο η πτώση επιβατών ανήλθε στο 85,6% και των εμπορευμάτων στο 11,4%, κάτι το οποίο φανερώνει τη διαφορετική επίδραση στις πανδημίας στις επιβατικές και εμπορευματικές αεροπορικές μεταφορές.

«Την πρώτη περίοδο της κρίσης, υπήρξαν προβλέψεις ότι ο Ιούνιος θα ήταν το σημείο καμπής για την ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας », δήλωσε αρχικά ο Γενικός Διευθυντής του ACI World, Luis Felipe de Oliveira.

Tα στοιχεία Ιουνίου και πρώτου εξαμήνου σε επιβάτες και εμπορεύματα

«Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα του Ιουνίου δείχνουν μόνο μια αργή ανάκαμψη στις εγχώριες αγορές της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι διεθνείς πτήσεις συνέχισαν να έχουν εξαιρετικά μειωμένο έργο, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά αποτελέσματα των αερολιμένων.

Τα στοιχεία για την κίνηση επιβατών Ιουνίου και πρώτου εξαμήνου

Ενώ σημειώθηκαν κάποια σημάδια αισιοδοξίας τον Ιούνιο, η βιομηχανία παραμένει στο “έδαφος” για πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν. Εκτός από την ανάκαμψη που διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο, η αβεβαιότητα παραμένει για την αεροπορική βιομηχανία», συμπλήρωσε ο κ. Luis Felipe de Oliveira.

Τα στοιχεία του cargo Ιουνίου και πρώτου εξαμήνου

Οι επιδόσεις της Ευρώπης και της Ελλάδας στο πρώτο εξάμηνο

Στην Ευρώπη, ο Ιούνιος κύλησε με πτώση επιβατών 96,4% και το πρώτο εξάμηνο με 65,8%. Αντίστοιχα, στα εμπορεύματα κύλησε με πτώση 15,2% τον Ιούνιο και 13,4% στο εξάμηνο.

Στην Ελλάδα και τον Ιούνιο, οι επιβάτες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece ανήλθαν στις 189.920, έναντι 4.468.246 πέρσι, ήτοι πτώση 95,7% και στο πρώτο 6μηνο 1.762.645, έναντι 10.925.491, ήτοι πτώση 83,9%.

Αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο ήταν μειωμένη κατά 87,9% τον Ιούνιο και στο εξάμηνο 65,4%.

Συνολικά στην Ελλάδα και σύμφωνα με την ΥΠΑ, η κίνηση τον Ιούνιο υπέστη μείωση 93% (588.186 επιβάτες) και σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου πτώση 75% (6,2 εκατ. επιβάτες).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο