ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑH Airbus χαιρέτισε το πρώτο σχέδιο συμψηφισμού και μείωσης άνθρακα του ICAO

H Airbus χαιρέτισε το πρώτο σχέδιο συμψηφισμού και μείωσης άνθρακα του ICAO

Η Airbus τάχθηκε υπέρ της συμφωνία για το κλίμα, που επιτεύχθηκε από τις κυβερνήσεις, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 5 Οκτωβρίου 2016.

Η συμφωνία θέτει σε εφαρμογή το πρώτο σχέδιο συμψηφισμού και μείωσης άνθρακα της Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας (CORSIA).

Αυτό αποτελεί βασικό πυλώνα στο σχέδιο δράσης για το κλίμα της αεροπορικής βιομηχανίας, παράλληλα με τη βελτίωση της τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένων των βιώσιμων καυσίμων), την αποτελεσματική λειτουργία και τη βελτίωση των υποδομών.

“Αυτή είναι μια κρίσιμη χρονιά για την παγκόσμια κοινότητα της αεροπορίας και του ICAO. Μετά την επιτυχή συμφωνία ενός προτύπου πιστοποίησης CO2 για τα αεροσκάφη το Φεβρουάριο που μας πέρασε, άλλο ένα βασικό ορόσημο είναι το  διεθνές πρόγραμμα αντισταθμίσης του άνθρακα, που υποστηρίζει την αεροπορική βιομηχανία για τη μείωση των εκπομπών CO2 », είπε ο Fabrice Brégier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus.

«Η Airbus είναι πλήρως δεσμευμένη σε όλους τους πυλώνες του σχεδίου δράσης για το κλίμα με την παράδοση του πιο υψηλού αποδοτικού αεροσκάφος στην κατανάλωση καυσίμου, επίσης, υποστηρίζοντας βελτιώσεις της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας & λειτουργία των αερολιμένων σε όλο τον κόσμο, καθώς και την διεύρυνση υιοθέτησης βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων”, πρόσθεσε ο Fabrice Brégier.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο