ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ“Έφυγε” από τη ζωή ο άνθρωπος που έσωσε την Chrysler από τη χρεοκοπία

“Έφυγε” από τη ζωή ο άνθρωπος που έσωσε την Chrysler από τη χρεοκοπία

Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε ο Lee Iacocca, ένα από τα πλέον χαρισματικά στελέχη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η Fiat Chrysler, ενώ σύμφωνα με την Washington Post, ο θάνατός του προκλήθηκε από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον.

Σε ανακοίνωσή της η Fiat Chrysler Automobiles αναφέρει «η εταιρεία είναι λυπημένη από την είδηση του θανάτου του Lee Iacocca. Έχει διαδραματίσει έναν ιστορικό ρόλο στην καθοδήγηση της Chrysler εν μέσω κρίσης, καθιστώντας την αληθινά ανταγωνιστική.

Ήταν ένας από τους μεγάλους ηγέτες της εταιρείας μας και της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολό της. Έχει επίσης διαδραματίσει έναν βαθύ και ακούραστο ρόλο στην εθνική σκηνή ως επιχειρηματίας, πολιτικός και φιλάνθρωπος».

Η καριέρα του Iacocca ξεκίνησε το 1946 στη Ford Motor Co, ενώ κέρδισε μια θέση στην ιστορία όταν έσωσε την Chrysler -τώρα κομμάτι της Fiat Chrysler- από το χείλος της καταστροφής το 1980, κερδίζοντας τη στήριξη του αμερικανικού Κογκρέσου για 1,2 δισ. δολ. κρατικά εγγυημένα δάνεια.

Μάλιστα, έπεισε τους προμηθευτές, τους εμπόρους και τους συνδικαλιστές να κάνουν θυσίες, ενώ ο ίδιος μείωσε τον μισθό του στο 1 δολ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο