ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΑίτηση ακυρώσεως του ασφαλιστικού νόμου, στο ΣτΕ, κατέθεσε ο ΣΑΤΕ

Αίτηση ακυρώσεως του ασφαλιστικού νόμου, στο ΣτΕ, κατέθεσε ο ΣΑΤΕ

Αίτηση ακυρώσεως του ασφαλιστικού νόμου, στο ΣτΕ, κατέθεσε ο ΣΑΤΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «λειτουργώντας με γνώμονα τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Μελών του Συνδέσμου, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΕ αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες-Μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και μετόχους των τεχνικών εταιρειών.

Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε ομάδα έμπειρων νομικών με επικεφαλής τον Νομικό Σύμβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταμάτη Σταμόπουλο.

Ο ΣΑΤΕ θεωρεί ότι ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών είναι  αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας».

“Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές ομοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόμενη ευθέως ανάλογα με το εισόδημα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά με ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονομικά – νοσοκομειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαχαρίας Αθουσάκης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο