ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΑντιδρούν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης στην καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης στην καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών.

Σημειώνεται ότι οι, κατά τόπους, αστυνομικές διευθύνσεις έλαβαν οδηγίες απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από τις 06:00 τα ξημερώματα, σήμερα την Κυριακή, έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 6 Ιανουαρίου.

Οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ και συγκεκριμένα, στελέχη του ΠΣΧΕΜ χαρακτηρίζουν «άδικη» την εκ των προτέρων καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ με την εκδήλωση του φαινομένου των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

«Είμαστε υπέρ της οδικής ασφάλειας και έτοιμοι να συνδράμουμε και να ακολουθήσουμε τις υποδείξεις της Τροχαίας, όπου απαιτείται.

Από την άλλη πλευρά, οι καθολικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας επιφέρουν πλήγμα στην εύρυθμη διακίνηση των προϊόντων και στη σωστή εκτέλεση του μεταφορικού έργου», σημειώνουν ενδεικτικά στελέχη του ΠΣΧΕΜ.

Τροποποίησε την αρχική της απόφαση η Τροχαία

Στη συνέχεια της ημέρας, η Τροχαία προχώρησε σε τροποποίηση των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τα φορτηγά, ανακοινώνοντας ότι:

Επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των άνω των 1,5 τόνων ωφέλιμου φορτίου έως τις 6 το απόγευμα, στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες:

-Ιόνια Οδό, Εγνατία οδό, εθνική οδό Προμαχώνα-Θεσσαλονίκης, ΠΑΘΕ από Ευζώνους έως Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Ολυμπία οδό, Μωρέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα), Ε65 –τμήμα Ξυνιάδα έως Καλαμπάκα.

-Από Λάρισα-κόμβο Νίκαιας έως Αθήνα συνεχίζει και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών.

Επισημαίνεται ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.

Βάσει των νεώτερων στοιχείων, ανακοινώθηκε επίσης ότι επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των ως άνω φορτηγών έως την 21:00 – 9η ώρα το βράδυ – στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης: Επισημαίνεται ότι μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών στο παραπάνω δίκτυο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Αττική

Λόγω των καιρικών φαινομένων, η Τροχαία Αττικής αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων και στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Ειδικότερα, θα απαγορεύεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η κυκλοφορία τους στην Αττική Οδό, τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφ. Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Τον επιασε ο πονος τον ΠΣΧΕΜ και την ΟΦΑΕ μετα τον χορο φυσικα και οχι για τους εργαζομενους στα φορτηγα αλλα για τους πελατες και τα εμπορευματα..
    Εξαλλου τοσο ο ΠΣΧΕΜ οσο και η ΟΦΑΕ με τις προτασεις τους προς τα υπουργεια ζητουν καθιερωμενα νομιμα 12ωρα και 7ημερα ζητωντας να εφαρμοστειο 561/2006 αλλα μονο εκει που τους συμφερει και οχι καθολικη εφαρμογη του νομου για να προλαβαινουν οι οδηγοι να γυρισουν στα σπιτια τους αυτο ειναι το σκεπτικο τους
    Σε οτι αφορα το ΣΕΟΦΑΕ μονιμα ζητα γιατην εσωτερικη μεταφορα το πενθημερο και τα 2 συνεχομμενα ρεπο για την ξεκουραση των οδηγων και για την διεθνη μεταφορα την εβδομαδιαια ξεκουραση στο σπιτι τους αυτα οριζουν οι νομοι και οχι οποτε συμφερει τον ΠΣΧΕΜ και την ΟΦΑΕ να τους θυμουνται μονο για το δικο σους οικονομικο συμφερον

    7 Ιανουαρίου, 2020

Αφήστε ένα σχόλιο