ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΑποκατάσταση οδικών υποδομών και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ύψους 27,4 εκατ., σε τρεις δήμους της Αττικής

Αποκατάσταση οδικών υποδομών και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ύψους 27,4 εκατ., σε τρεις δήμους της Αττικής

Εγκρίθηκε η σύναψη τριών Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών και των δήμων Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ραφήνας – Πικερμίου για την αποκατάσταση των οδικών υποδομών και την υλοποίηση των συνοδευτικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις εν λόγω περιοχές.

Ο προϋπολογισμός για τα έργα και στους τρεις Δήμους, ανέρχεται συνολικά σε 27.450.000 ευρώ και τα κονδύλια θα αντληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι, για τη σύναψη των προαναφερθέντων Προγραμματικών Συμβάσεων, προηγήθηκε σχετικό αίτημα από τους τρεις Δήμους, οι οποίοι διατύπωσαν αφενός αδυναμία χρηματοδότησης των έργων με ίδιους πόρους και αφετέρου έλλειψη επαρκούς προσωπικού με τεχνική και επιστημονική γνώση και εμπειρία, για την υλοποίησή τους.

Τα αιτήματά τους, έγιναν αποδεκτά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και με την έγκριση των Προγραμματικών Συμβάσεων, το υπουργείο αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση των διαδικασιών ωρίμανσης, ανάθεσης και εκτέλεσης των έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ ΚΣΣΥ).

Με την κατασκευή των έργων θα αποκατασταθούν οι βλάβες των οδικών υποδομών που αφορούν κατά κύριο λόγο καταστροφή μεγάλων τμημάτων ασφαλτοτάπητα με αποκολλήσεις, έντονες ρηγματώσεις και καθιζήσεις, καταστροφή των αποχετευτικών συστημάτων των οδών κ.λπ.

Ο προϋπολογισμός της κάθε Προγραμματικής Σύμβασης διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για το Δήμο Ελευσίνας ανέρχεται στα 5.800.000 ευρώ,
  • Για το Δήμο Μεγαρέων στα 6.850.000 ευρώ
  • Για το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου στα 14.800.000 ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο