ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΑπονεμήθηκαν τα βραβεία οδικής ασφάλειας της Hellastron, του ΣΕΣ και του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία οδικής ασφάλειας της Hellastron, του ΣΕΣ και του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

To ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών) θέσπισε, από το 2018, δύο νέα ετήσια βραβεία Οδικής Ασφάλειας: το βραβείο “Καλύτερης Δημοσίευσης Οδικής Ασφάλειας νέου ερευνητή” και το βραβείο “Καλύτερης Δράσης Οδικής Ασφάλειας”. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν από κοινού με τη HELLASTRON και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του 7ου Πανελλήνιου Συνέδριου Οδικής Ασφάλειας που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, έγινε η απονομή του πρώτου βραβείου, που αφορά την “Καλύτερη Δημοσίευση Οδικής Ασφάλειας νέου ερευνητή”.

Το βραβείο απονεμήθηκε στους Απόστολο Αναγνωστόπουλο και Φωτεινή Κεχαγιά, για την εργασία τους με τίτλο “Turbo-roundabouts as an alternative to roundabouts in terms of traffic safety, capacity and pollutant emissions” (“Turbo”-κυκλικοί κόμβοι ως εναλλακτική κόμβων όσον αφορά την ασφάλεια της κυκλοφορίας, την ικανότητα και τις εκπομπές ρύπων).

Η επιλογή του φετινού, πρώτου βραβείου “Καλύτερης Δημοσίευσης Οδικής Ασφάλειας νέου ερευνητή” έγινε από τους 3 φορείς (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, HELLASTRON και ΣΕΣ).

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, “το σκεπτικό επιλογής των φετινών βραβείων συνάδει απόλυτα με τους στόχους των Ετήσιων Βραβείων Οδικής Ασφάλειας, που είναι να αναδείξουν βέλτιστες πρακτικές προαγωγής της οδικής ασφάλειας, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, ώστε να τύχουν ευρείας εφαρμογής στη χώρα”.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο