ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΔιευρύνει το χαρτοφυλάκιο των παραχωρήσεων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το 100% σε Νέα και Κεντρική Οδό, 17% στην Ολυμπία Οδό, 32,5% στο Καστέλι

Διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των παραχωρήσεων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το 100% σε Νέα και Κεντρική Οδό, 17% στην Ολυμπία Οδό, 32,5% στο Καστέλι

Διευρύνει το χαρτοφυλάκιο στις παραχωρήσεις η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία προχώρησε στην απόκτηση του 100% της Νέας Οδού και του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αύξησε την συμμετοχή της στους δύο ανωτέρω αυτοκινητοδρόμους από 33,33%, που κατείχε κατά την έναρξη των παραχωρήσεων, σε 100%, αποκτώντας σταδιακά τα ποσοστά συμμετοχής των δύο άλλων εταίρων, των ομίλων ACS Dragados και Ferrovial.

Για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής και των δύο ομίλων θα καταβληθούν σταδιακά έως το 2028 145 εκατ. ευρώ.

Πλέον, οι συμμετοχές του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων διαμορφώνονται ως εξής:

-Νέα Οδός: 100%

-Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Κεντρική Οδός): 100%

-Ολυμπία Οδός: 17%.

Υπενθυμίζεται ότι σύντομα αναμένεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην κοινοπραξία του οποίου διαθέτει το 32,5%.

Παράλληλα, ο όμιλος διαχειρίζεται συνολικά 2.235 θέσεις στάθμευσης σε σταθμούς στάθμευσης ανά την Ελλάδα.

Στο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων του Ομίλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι δύο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων που έχει υπογράψει η θυγατρική ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με τις Περιφέρειες Ηπείρου και Πελοποννήσου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο