ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ«Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις διοδίων στην Αττική Οδό», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών

«Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις διοδίων στην Αττική Οδό», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών

«Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις διοδίων στην Αττική Οδό», σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο “ΣΚΑΙ”.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Ο υπουργός Μεταφορών σχολίασε ότι η κοινοπραξία που εκμεταλλεύονται την Αττική Οδό μπορεί, εάν το επιθυμήσει, να αυξήσει τα διόδια, ωστόσο αυτό θα προκαλέσει την αντίδραση του υπουργείου.

«Εάν συμβεί αυτό, έχουμε πολλά μέσα να αντιδράσουμε, όπως προσφυγή στη δικαιοσύνη», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμανλής, ο οποίος κάλεσε – ουσιαστικά – την κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό σε μια νέα διαπραγμάτευση.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σημειώνεται ότι, στις 14 Ιουνίου, η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών στα διόδια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Συγκεκριμένα, το ΙΧ αυτοκίνητο από 2,80 ευρώ καλούνταν να καταβάλλει 3 ευρώ από την 1η/7/2019 και 3,30 ευρώ από την 1η/1/2020.

Από την πλευρά του, το υπουργείο «πάγωσε» τις συγκεκριμένες αυξήσεις με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 27 Ιουνίου, προκαλώντας την αντίδραση της κοινοπραξίας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το «πάγωμα» των αυξήσεων είναι περιορισμένης διάρκειας, εκτός κι εάν υπουργείο και κοινοπραξία επιτύχουν μια νέα συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία της Αττικής Οδού ελέγχεται από τις εταιρείες ΑΚΤΩΡ και AVAX, οι οποίες έχουν υποστηρίζει ότι δεν έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις διοδίων εδώ και 13 χρόνια.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο