ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΚατά της δημιουργίας πλευρικών διοδίων σε Άγ. Στέφανο – Βαρυμπόμπη ο Π. Σκουρλέτης

Κατά της δημιουργίας πλευρικών διοδίων σε Άγ. Στέφανο – Βαρυμπόμπη ο Π. Σκουρλέτης

Τη θέση του κατά της δημιουργίας πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, οποίος συναντήθηκε και συνομίλησε, στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, με κατοίκους των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την ενδεχόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες τους, κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί Περιβαλλοντική Μελέτη για την υλοποίηση του σχεδιασμού των διοδίων, ενώ άκουσε και απόψεις των πολιτών.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε στους κατοίκους πως θεωρεί ότι με βάση την ανάπτυξη του ευρύτερου οικιστικού ιστού, είναι αδιανόητο να υπάρχουν διόδια στο ύψος της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου.

Εξηγώντας το σκεπτικό του σημείωσε πως ο δρόμος μέχρι εκεί δεν είναι ένας κλειστός εθνικός δρόμος, ο οποίος εξυπηρετεί διέλευση προς τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί την καθημερινότητα των πολιτών.

«Συνεπώς, είμαι 100% αντίθετος στο σχεδιασμό για τη δημιουργία πλευρικών διοδίων για τις συγκεκριμένες περιοχές» ανέφρε και απευθυνόμενους στους κατοίκους τους διαβεβαίωσε:

«Να είστε βέβαιοι ότι με βάση τη θέση μας θα πράξουμε ανάλογα και στο μέτρο των ευθυνών που μας αναλογούν, ώστε να μην γίνει πράξη κάτι τέτοιο.

 Θεωρώ, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συνολικότερη αναθεώρηση του σχεδιασμού για να μην υλοποιηθούν ποτέ τα συγκεκριμένα διόδια. Μία θέση απόλυτα εναρμονισμένη και με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο