ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜέσω και του ΒΟΑΚ, η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη

Μέσω και του ΒΟΑΚ, η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη

Μέσω και του ΒΟΑΚ, η κυβέρνηση ευελπιστεί σε σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη.

Με θέμα το πρόβλημα της σοβαρής αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη, καθώς διαπιστώθηκε αύξηση των θανάτων στην άσφαλτο κατά 47%, σε σχέση με πέρυσι, πραγματοποιήθηκε, χθες, συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Τα στοιχεία για την Κρήτη, ειδικά για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, αφού το 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι σε τροχαία, ενώ το πρώτο 7μηνο του 2019, οι νεκροί από τροχαία ανήλθαν σε 34. 

Ως αιτίες επισημάνθηκαν, η χρήση αλκοόλ, η μη χρήση ζώνης-κράνους, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη έχει ξεκινήσει η  Τροχαία Κρήτης.

Προχθές βγήκαν στους δρόμους του νησιού 45 συνεργεία και σε 1317 ελέγχους κατέγραψαν: 151 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για κατανάλωση αλκοόλ, 333 παραβάσεις διαφόρων ειδών.

Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακησ οικονομου τροχαια

Το Έκτακτο Σχέδιο προβλέπει:

– Μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα (Δευτέρες και Σαββατοκύριακα σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία).

– Επίδειξη μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα, δίχως χαριστικές ρυθμίσεις.

– Δρομολόγηση ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία της Τροχαίας.

– Ειδικές διαλέξεις στα σχολεία για την οδική συμπεριφορά.

– Ενημερωτική καμπάνια στα τοπικά μέσα.

– Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει την τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα πιο επικίνδυνα σημεία του βόρειου οδικού δικτύου.

Τέλος, όσον αφορά τον ΒΟΑΚ και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο ΒΟΑΚ θα δημοπρατηθεί ως ενιαίο έργο από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • ο ΒΟΑΚ θα δημοπρατηθεί ως ενιαίο έργο, αρα λενε οτι χρειαζεται 4 χρονια να ολοκληρωθουν η μελετες ,περιβαλοντικοι, δικαστηρια τιμη για της αποζημιωσεις κτλ κτλ κτλ κτλ.
    Αρα μας δουλευει και αυτη κυβερνηση . οπως ολες μετα το 80.

    28 Αυγούστου, 2019

Αφήστε ένα σχόλιο