ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜειώνεται ο αριθμός των παραβόλων για τα διπλώματα. Αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας μετά την 5ετία

Μειώνεται ο αριθμός των παραβόλων για τα διπλώματα. Αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας μετά την 5ετία

Λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, όπως η παρακράτηση κυριότητας οχημάτων και τα πολλαπλά παράβολα για τις άδειες οδήγησης προωθούν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής.

Σήμερα, συναντήθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Υπουργείο και Περιφέρεια συμφώνησαν στη μείωση των παραβόλων για την έκδοση των αδειών οδήγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση των παραβόλων σε 1, ώστε να είναι και πιο εύκολος ο έλεγχος.

Επίσης, το υπουργείο Μεταφορών προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση, μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας μετά την παρέλευση περίπου μιας πενταετίας.

Αρκετοί πολίτες ταλαιπωρούνται, διότι οι έμποροι ή οι εταιρείες από τις οποίες είχαν αγοράσει τα οχήματα τους δεν λειτουργούν σήμερα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδείξουν την κυριότητα του οχήματος. Με την ρύθμιση του προωθείται, θα παύει να ισχύει η παρακράτηση κυριότητας μετά από 5-6 χρόνια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στον υφυπουργό ήταν:

– Η προοπτική κατασκευής και λειτουργίας υδατοδρομίων στην Αττική,

– Η έκδοση ενός και μοναδικού παραβόλο υ για άδειες οδήγησης,

– Η μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής,

– Η ηλεκτροκίνηση λεωφορείων,

– Η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας οδήγησης,

– Η καθιέρωση ποδηλατοδρόμων,

– Η υλοποίηση νέου νομοθετικού πλαισίου για τις άδειες οδήγησης.

Ο Γ. Κεφαλογιάννης ζήτησε από τα στελέχη του Υπουργείου του να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη της Περιφέρειας για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει το υπόμνημα των προτάσεων, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο