ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜετατέθηκαν την 1η Απριλίου οι δεσμευτικές προσφορές για την Εγνατία Οδό. Δικαίωμα συμμετοχής και από ΑΚΤΩΡ, Vinci και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Μετατέθηκαν την 1η Απριλίου οι δεσμευτικές προσφορές για την Εγνατία Οδό. Δικαίωμα συμμετοχής και από ΑΚΤΩΡ, Vinci και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

«Ανοίγει» εκ νέου ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό. Έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισαν οι κοινοπραξίες ROADIS Transportation Holding S.L.U.- ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESIONES S.A.S – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε νέα παράταση στην κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε να ορίσει την 01/04 ως νέα ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον εν εξελίξει διαγωνισμό που αφορά στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων.

Δικαίωμα κατάθεσης προσφοράς έχουν και τα εφτά σχήματα που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον.

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).

Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο κατ’ ανώτατο όριο έως 40 έτη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο