ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟ CEO της Daimler Truck AG νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA

Ο CEO της Daimler Truck AG νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler Truck AG, Martin Daum αναλαμβάνει νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επαγγελματικών Οχημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για το 2021.

«Η κλιματική αλλαγή είναι στην κορυφή της ατζέντας της βιομηχανίας επαγγελματικών οχημάτων ως η πιο θεμελιώδης πρόκληση για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο κ. Daum.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πρώτη μας προτεραιότητα εφέτος είναι να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να ανοίξουμε το δρόμο για την απανθρακοποίηση των οδικών μεταφορών.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί καθώς χρειάζονται περίπου 10 χρόνια για να ανανεώσουν πλήρως το στόλο τους οι πελάτες μας. Ένας πλήρως ουδέτερος CO2 κλάδος οδικών εμπορευματικών μεταφορών, έως το 2050, είναι ο απώτερος στόχος μας».

Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA και διευθύνων σύμβουλος της Daimler Truck AG, Martin Daum.

Ο Daum συμπλήρωσε επίσης ότι «η απαλλαγή του κλάδου μας από τις εκπομπές άνθρακα θα είναι άνευ προηγουμένου, τόσο σε ταχύτητα όσο και σε κλίμακα. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να εφαρμόσουμε έναν σαφή χάρτη πορείας που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών φόρτισης και τροφοδοσίας υδρογόνου για φορτηγά, καθώς και ένα πλαίσιο πολιτικής που θα καθιστά τις τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών την καλύτερη επιλογή για τους πελάτες μας».

Να σημειωθεί ότι, το συμβούλιο Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA εκλέγει πρόεδρο με ετήσια θητεία, με τον Martin Daum να αναλαμβάνει τα ηνία από τον Henrik Henriksson, CEO της Scania, ο οποίος κατείχε τη θέση το 2020.

Βάσω Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο