ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς απόκτησης διπλώματος οδήγησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών

Σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς απόκτησης διπλώματος οδήγησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών

Την ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, που θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης, ανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον REAL FM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα επανέλθει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς «για ένα χρονικό διάστημα 6 έως 9 μηνών μέχρι να πάμε σε ένα νέο καθεστώς».

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, «αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση στο υπουργείο όπου οι άνθρωποι άνω των 74 ετών αντιμετωπίζουν μια σειρά από δυσκολίες και θα έλεγα μια σειρά από ανισότητες, γιατί πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται το σύστημα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Δεύτερον, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2018 έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης γιατί ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 είναι ανεφάρμοστος για μια σειρά από λόγους.

Αυτή τη στιγμή 105.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν πάρουν δίπλωμα. Σκεφτείτε κάποιον που έχει βρει δουλειά ως οδηγός κι επειδή το κράτος δεν μπορεί να του δώσει αυτή τη δυνατότητα, αυτός ο άνθρωπος είναι άνεργος.

Εμείς προτιθέμεθα την επόμενη εβδομάδα να φέρουμε μια νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει τις περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν μπορούν να δώσουν δίπλωμα, στην ουσία θα επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς για ένα χρονικό διάστημα 6 έως 9 μηνών μέχρι να πάμε σε ένα νέο καθεστώς.

Όσον αφορά στους άνω των 74 ετών, θα επαναφέρουμε επίσης το παλαιό το καθεστώς που αφορά τις ιατρικές εξετάσεις και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής, χωρίς να μπουν σε αυτή την ταλαιπωρία, να δίνουν τη λεγόμενη πορεία.

Στόχος είναι και την επόμενη εβδομάδα να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο