ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤροπολογία για την αποζημίωση των εξεταστών διπλώματος οδήγησης προωθεί το υπουργείο Μεταφορών

Τροπολογία για την αποζημίωση των εξεταστών διπλώματος οδήγησης προωθεί το υπουργείο Μεταφορών

Άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις για τη χορήγηση αδειών οδήγησης προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, όπως αναφέρει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Αυτό ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια συνάντησης, μεταξύ του αρμοδίου γενικού γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα και του προέδρου της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού, σύμφωνα με την Ένωση.

Ο κ. Αγοραστός επανέλαβε τη θέση της ΕΝΠΕ ότι «πρέπει να δοθεί επειγόντως λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί», προειδοποιώντας ότι «υπάρχει πλέον κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης, καθώς συσσωρεύονται χιλιάδες αιτήσεις υποψηφίων οδηγών».

Από την πλευρά του ο κ. Βούρδας προανήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις», περιλαμβάνεται το εξής άρθρο:

«Η προθεσµία της παραγράφου 1 του άρθρου δεύτερου του Ν. 4402/2016 παρατείνεται έως την 31η ∆εκεµβρίου 2018. Α̟πό 1ης Μαΐου 2018 στους υ̟παλλήλους – εξεταστές υ̟ποψηφίων οδηγών και οδηγών θα καταβάλλεται µηνιαία α̟ποζηµίωση, όπως αυτή έχει καθορισθεί στην κ.υ.α. 75186/10428/15.11.2016».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η αναδρομική καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης των υπαλλήλων αφορά σε ̟πραγματικά διενεργηθείσες δοκιμασίες προσόντων και συµ̟περιφοράς υ̟ποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου 16 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών έχει ως εξής:

«α. Καθορίζεται από την 1η Μαΐου 2018 έως τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, μηνιαία αποζημίωση ύψους 240 ευρώ για τους υπαλλήλους της παρ. 2 του άρθρου δεύτερου του ν.4402/2016.

β. Το έργο της πρακτικής εξέτασης, καθώς και ο έλεγχος της εξέτασης υποψηφίων οδηγών πραγματοποιείται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

γ. Το οριζόμενο ποσό καταβάλλεται υπό τον όρο ότι ο αριθμός των συμμετοχών κάθε υπαλλήλου, στην πρακτική εξέταση, δεν θα είναι μικρότερος των έξι μηνιαίως.

δ. Σε περίπτωση μικρότερου αριθμού συμμετοχών το παραπάνω ποσό περιορίζεται αναλόγως.

ε. Οι εξεταστές-υπάλληλοι υποχρεούνται, όταν υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες, να πραγματοποιούν και περισσότερες των έξι συμμετοχών. Για τις πέραν του αριθμού των έξι συμμετοχών στο έργο της πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, δεν καταβάλλεται αποζημίωση».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο