ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠρόσληψη 3 συμβούλων (χρηματοοικονομικός, νομικός και τεχνικός) για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

Πρόσληψη 3 συμβούλων (χρηματοοικονομικός, νομικός και τεχνικός) για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

Στην πρόσληψη χρηματοοικονομικών, τεχνικών και νομικών συμβούλων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Αττικής Οδού προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού λήγει το 2024, με το ΤΑΙΠΕΔ να κατέχει το δικαίωμα εμπορικής αξιοποίησης του αυτοκινητοδρόμου, κατόπιν της λήξης της υφιστάμενης παραχώρησης.

Σύμφωνα με τις προσκλήσεις, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ταμείου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα:

Πρόσληψη Χρηματοοικονομικού Συμβούλου

Το ΤΑΙΠΕΔ αναζητά είτε μια επενδυτική τράπεζα με μεγάλη εμπειρία και αυξημένη εξειδίκευση, είτε μια κοινοπραξία χρηματοοικονομικών συμβούλων, που να κατανοεί πλήρως τη λειτουργική, εμπορική, χρηματοοικονομική δυναμική των αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα.

Το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου αφορά την παροχή βοήθειας κατά την προετοιμασία του έργου και την εκτέλεση της σύμβασης παραχώρησης.

Η διάρκεια της σύμβασης πρόσληψης του χρηματοοικονομικού συμβούλου θα είναι 4 ετών ή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τον απαραίτητο φάκελο έως τις 9 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Πρόσληψη Νομικού Συμβούλου

Το έργο του νομικού συμβούλου αφορά την παροχή νομικών υπηρεσιών και συμβουλών για την προώθηση του έργου, με στόχο την προετοιμασία και παράδοση νομικών θέσεων, αναφορών και εγγράφων που υπόκεινται στην ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να είναι σε άμεση συνάρτηση με την πορεία του έργου της παραχώρησης.

Η διάρκεια της σύμβασης πρόσληψης του νομικού συμβούλου θα είναι 4 ετών ή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός για την παροχή νομικών συμβουλών ανέρχεται σε 800.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τον απαραίτητο φάκελο έως τις 9 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου

Το έργο του τεχνικού συμβούλου αφορά την παροχή κάθε είδους τεχνικών υπηρεσιών και συμβουλών και ιδίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κίνηση και το περιβάλλον.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να είναι σε άμεση συνάρτηση με την πορεία του έργου της παραχώρησης.

Η διάρκεια της σύμβασης πρόσληψης του τεχνικού συμβούλου θα είναι 4 ετών ή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός για την παροχή τεχνικών συμβουλών ανέρχεται σε 1.850.000 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τον απαραίτητο φάκελο έως τις 10 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι, η Αττική Οδός κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 με τη μέθοδο της παραχώρησης. Έχει μήκος 70 χλμ. και αποτελεί  τον περιφερειακό δακτύλιο της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και τη σπονδυλική στήλη του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

Πρόκειται για έναν αστικού τύπου αυτοκινητόδρομο, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α), ανά κατεύθυνση.

Με την υπ’ αριθμ. 195/27.10.2018 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) (ΦΕΚ Β΄2501/4.11.2011) μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα του Δημοσίου, για περαιτέρω παραχώρηση για έως 25 χρόνια της Αττικής Οδού, μετά τη λήξη της από 23/5/1996 σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας “ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ.”, η οποία κυρώθηκε με το νόμο 2445/1996 (ΦΕΚ Α’ 274 /16.12.1996).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο