ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΑθέμιτος ανταγωνισμός των αερομεταφορών έναντι του σιδηροδρόμου και της ακτοπλοΐας;

Αθέμιτος ανταγωνισμός των αερομεταφορών έναντι του σιδηροδρόμου και της ακτοπλοΐας;

Μας έκανε κι εμάς εντύπωση, οφείλουμε να το αναδείξουμε ως εξειδικευμένη ιστοσελίδα στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές:

Στις σιδηροδρομικές και οδικές (ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, κ.α.) μεταφορές διατηρήθηκε ο περιορισμός χωρητικότητας του 50% μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αντίστοιχα, και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές διατηρήθηκε ο καθορισμός του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου ή στο 55%, αν διατίθενται καμπίνες, έως τις 15 Ιουνίου.

Αντίθετα, στις αερομεταφορές δεν υπάρχει περιορισμός στη χωρητικότητα του αεροπλάνου. Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, όπως στο λεωφορείο της πίστας, στον τρόπο επιβίβασης, στους χώρους αναμονής, κ.α., αλλά δεν κατέστη υποχρεωτική η απαγόρευση διάθεσης της μεσαίας θέσης.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιδρούσαν σφόδρα η ΙΑΤΑ και οι αεροπορικές εταιρείες, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

«Οι αερομεταφορές έχουν άλλη ισχύ στον τουριστικό τομέα σε σχέση με τον σιδηρόδρομο ή την ακτοπλοΐα. Η συνεισφορά τους είναι διαφορετική, άρα και η τυχόν αντιμετώπισή τους», σχολιάζουν στελέχη της αγοράς των Μεταφορών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο