ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΤα μηνύματα στο μεγάλο λιμάνι από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές

Τα μηνύματα στο μεγάλο λιμάνι από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που τρέχουν το τελευταίο διάστημα στο μεγάλο λιμάνι τον Πειραιά. Πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, ο μεγαλομέτοχος του ΟΛΠ, η Cosco διατύπωσε αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του υπόλοιπου 16%, κυριότητας του ελληνικού δημοσίου.

H Cosco, στην επιχειρηματολογία της, υποστηρίζει ότι, με ευθύνη του ελληνικού δημοσίου, αδυνατεί να ολοκληρώσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις έως το 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Διαιτησία «είναι στο τραπέζι».

Κίνηση ουσίας; Επικοινωνιακή κίνηση; Ή και τα δυο, με κεντρικό στόχο το ελληνικό δημόσιο να επισπεύσει τις διαδικασίες για την νέα συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, η οποία θα κρίνει το τροποποιημένο master plan του ΟΛΠ;

Μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εθνικές εκλογές, με συγκεκριμένο φαβορί. Όπως και στο δήμο Πειραιά, που επηρεάζει την Cosco, υπάρχει συγκεκριμένο φαβορί.

Εάν επικρατήσει η ΝΔ στις εθνικές εκλογές, στο μεγάλο λιμάνι θυμούνται την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του για το master plan.

Αντίστοιχα, παρά την «επίθεση» που δέχτηκε η Cosco από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις δηλώσεις του περί «μονοπωλίου», ναυτιλιακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι «η ρητορική Μαρινάκη εντασσόταν σε ένα ευρύτερο προεκλογικό πλαίσιο, ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης που είναι μέλος του δ.σ. του ΟΛΠ, διατηρεί μια μετριοπαθή και ισορροπημένη στάση».

Πάντως, όπως είναι φυσικό και κατανοητικό, άλλο οι προεκλογικές εξαγγελίες και δηλώσεις και άλλο η εφαρμοσμένη πολιτική

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο