ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΌλοι θέλουν τα Οινόφυτα να γίνουν σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο, αλλά…

Όλοι θέλουν τα Οινόφυτα να γίνουν σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο, αλλά…

Πρέπει τα Οινόφυτα να γίνουν ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο; Πρέπει να αποκτήσουν ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, οδοφωτισμού και  κατεργασίας αποβλήτων; Ασφαλώς.

Για το σκοπό αυτό και έπειτα από αρκετές προσπάθειες, δημιουργήθηκε η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) Οινοφύτων.

Αρχικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι οι ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡΑ, ΣΥΜΕΤΑΛ και Goldair Cargo, καθώς και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Το έργο αφορά συνολική έκταση 11.300 στρεμμάτων και ο προϋπολογισμός του έχει υπολογιστεί στα 85 εκατ., τα οποία εκτιμάται ότι θα προέλθουν από ίδια συμμετοχή των μετόχων, καθώς και από εισφορές των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργηθούν 4.200 στρέμματα νέας οργανωμένης γης για βιομηχανικές και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Επί του παρόντος, εάν και οι περισσότερες εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στα Οινόφυτα συμφωνούν με την αναγκαιότητα του εγχειρήματος, παραμένουν διστακτικές.

Η συμμετοχή στην ΕΑΝΕΠ είναι προαιρετική και για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα απαιτείται η συναίνεση του 55% της έκτασης.

Σήμερα, στην άτυπη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων λειτουργούν περίπου 250 επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 12% – 15% των εξαγωγών της βιομηχανίας της χώρας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο