ΑρχικήLOGISTICSΈρευνα για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα από την ΕΕL και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Έρευνα για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα από την ΕΕL και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics (ΕΕL), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης), θα πραγματοποιήσουν το διάστημα 1η Ιουνίου έως και 28 Ιουλίου 2020, έρευνα με θέμα «Διερεύνηση του αντίκτυπου του COVID-19 στις Ελληνικές αλυσίδες εφοδιασμού: Επιπτώσεις και επιχειρηματική συνέχεια».

Στόχος είναι η αποτύπωση και αποτίμηση των επιπτώσεων της κρίσης του COVID-19 στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα και η καταγραφή των ενεργειών που σκοπεύουν να υιοθετήσουν οι εταιρείες στη μετά COVID-19 εποχή.

Η έρευνα αφορά σε όλο το κύκλωμα εφοδιασμού όπου, με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, θα καταγράφουν δράσεις και επιπτώσεις σε βασικές λειτουργίες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως πρόβλεψη ζήτησης, διαχείριση αποθεμάτων, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, εξυπηρέτηση πελατών κ.ά.

Μέσα από την έρευνα της ΕΕL και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο, καθώς και στις προκλήσεις που καλούνται να επιλύσουν οι εταιρείες από τη χρήση των νέων τεχνολογιών για να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη νέα πανδημία, αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις που βίωσαν από το πρώτο κύμα κρίσης που ξέσπασε τη φετινή άνοιξη.

Καθοριστικής σημασίας είναι τόσο το πλάνο των επενδύσεων, όσο και ο ανθρώπινος παράγοντας των επιχειρήσεων. Είναι γεγονός ότι ειδικά στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας το προσωπικό των εταιρειών δέχθηκε έντονες πιέσεις, λόγω της προσπάθειας για όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης.

Στην έρευνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Επικ. Καθηγητής Βασίλης Ζεϊμπέκης, αντιπρόεδρος της EEL, μπορεί να συμμετέχει ένα μεγάλο φάσμα εταιρειών και στελεχών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εφοδιαστικής, όπως 3PL, εμπορικές εταιρείες, μεταφορικές, επιχειρήσεις αποθηκεύσεων, εταιρίες ταχυμεταφορών, δημόσιοι οργανισμοί που σχετίζονται με την εφοδιαστική κ.ά.

Η έρευνα διενεργείται μέσω του SURVEY MONKEY, δεν απαιτείται η καταχώρηση προσωπικών δεδομένων για τη συμμετοχή και ο εκτιμώμενος χρόνος απαντήσεων είναι περίπου στα 10 λεπτά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απαντήσουν Πατώντας Εδώ

Να σημειωθεί ότι, τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο