ΑρχικήLOGISTICSΕλήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 25% της CEVA από τη CMA CGM

Ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 25% της CEVA από τη CMA CGM

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 25% της CEVA Logistics από την CMA CGM, καθώς ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις Ρυθμιστικές Αρχές.

Πλέον, η 3η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθίσταται κάτοχος μετοχικού κεφαλαίου της CEVA Logistics με ποσοστό 24,99%.

Να σημειωθεί ότι, η γαλλική ναυτιλιακή έχει ήδη προχωρήσει σε εγγραφή για υποχρεωτικά μετατρέψιμα χρεόγραφα, ύψους 462 εκατ. δολ. περίπου, παράλληλα με την εισαγωγή της CEVA στο ελβετικό Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι τίτλοι αυτοί θα μετατραπούν προσεχώς σε κοινές μετοχές ,ενώ η CMA CGM έχει δεσμευθεί να μην αυξήσει το ποσοστό της στην CEVA για διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη της IPO.

Οι CEVA και CMA CGM σκοπεύουν να εργαστούν για τη διεύρυνση της εμπορικής τους συνεργασίας και για την ανάπτυξη συμπληρωματικών υπηρεσιών, που απευθύνονται στις αυξημένες ανάγκες του πελάτη για ολοκληρωμένες end-to-end λύσεις.

Και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι η εταιρική τους σχέση θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντική αξία στους πελάτες και θα ήταν αμοιβαία επωφελής και για τις δύο.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της CEVA, Xavier Urbain, σχολίασε «Είναι καλή είδηση ότι οι Ρυθμιστικές Αρχές έδωσαν την έγκρισή τους τόσο γρήγορα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη CMA CGM».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο