ΑρχικήLOGISTICSΘετική εξέλιξη η χαλάρωση των capital controls, υποστηρίζει ο ΠΣΕ

Θετική εξέλιξη η χαλάρωση των capital controls, υποστηρίζει ο ΠΣΕ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων γνωστοποίησε ότι χαιρετίζει την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των capital controls σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η αύξηση του ποσού που μπορούν να στείλουν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ σε ημερήσια βάση ανά συναλλαγή, αποτελεί ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα διευκολύνει σημαντικά το εξαγωγικό εμπόριο και την προμήθεια των απαραίτητων πρώτων υλών για την παραγωγή των προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγές, όπως υποστηρίζει.

Παράλληλα, διευκολύνεται η αγορά μηχανημάτων από το εξωτερικό για την υλοποίηση επενδύσεων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής.

Εξίσου θετικό είναι το γεγονός πως οι συναλλαγές αυτές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών, χωρίς να απαιτείται η έγκριση από τις επιτροπές των τραπεζών.

Οι Ελληνικές εξαγωγές, τονίζει ο ΠΣΕ, βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή και τέτοιους είδους πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της δυναμικής που αναπτύσσεται για τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Όπως φάνηκε και από τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου του 2018, οι ελληνικές εξαγωγές κινούνται με ανοδικούς ρυθμούς παρά τις δυσκολίες και τα αντικίνητρα που υπάρχουν, όπως η υψηλή φορολογία και η έλλειψη ρευστότητας.

Η οριστική άρση των capital controls σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να αξιοποιήσει η χώρα τις τεράστιες δυνατότητες που έχει στον τομέα της εξωστρέφειας, προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο